• Anotimp - arhitectura textila
  • Anotimp - arhitectura textila
  • Anotimp - arhitectura textila
  • Anotimp - arhitectura textila
  • Anotimp - arhitectura textila

PVC

PVC( policlorura de vinil) este materialul cel mai utilizat la realizarea membranelor tensionate. PVC-ul este de obicei produs in alb, dar poate fi produs intr-o multitudine de culori, in functie de cerintele proiectului. Membrana alba, reduce acumularea de caldura radianta si mentine temperatura interioara rece in medii calde.

PVC-ul este de obicei acoperit cu lac acrylic de protectie, din aliaje de PVDF, 100% PVDF sau acoperiri TIO2.

PVDF este un aliaj de flor, carbon si hidrogen care are o rezistenta buna la poluantii din aer, UV si vreme. Membrana care nu este tratata 100% PVDF poate fi usor sudata prin suprapunere. Acest material este cunoscut in prezent pe piata ca sudabil PVDF si ca atare, este economic pentru fabricare si sudura. Pe baza caracteristicilor sale PVC-ul are o durata de viata proiectata de aproximativ 10-15 ani.

Membranele acoperite 100% PVDF ofera bune propietati de auto curatare, cu toate acestea nu pot fi sudate de o alta foaie de acelasi material.

Tesaturile din PVC sunt combustibile. In caz de incendiu nu sunt o preocupare majora pentru structurile deschise, gazele toxice sunt dispersate prin ventilare naturala.

Pe baza caracteristicilor sale membranele PVDF au o durata de viata proiectata de aproximativ 15-20 de ani.

Cand membranele PVC sunt lacuite cu dioxid de titan (TiO2) foto-catalizator au propietati de auto curatare, care sunt superioare acoperiri conventionale PVC. Procesul de descompunere foto-catalitic, este o actiune de curatare de sine, care apare la contactul dintre TiO2 cu materie organica (colorant sau poluant), iar descompunerea se face prin oxidare simpla. Rezidurile nu adera la suprafata si se spala cu apa de ploaie.

inapoi la Materiale